VEGAN ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Vegan Pasta with Avocado Sauce
vegan-faux-chicken-penne

Υλικά για 3 μερίδες

  • 250 γρ. πρωτεϊνούχα ζυμαρικά 7elements
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, και μερικά για το σερβίρισμα
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ή και περισσότερο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κ.σ. νερό
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Οδηγίες

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ετοιμάζετε τη σάλτσα ρίχνοντας σε ένα μίξερ το σκόρδο και το βασιλικό μέχρι να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το αβοκάντο, και μια κουταλιά της σούπας νερό. Εάν επιθυμείτε πιο ρευστή τη σάλτσα, συμπληρώνετε ελαιόλαδο. Προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τη σάλτσα αβοκάντο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με φρέσκο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, και λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

28 Σεπτεμβρίου, 2016